Annons

Anna-Carin sprang ifrån sin övervikt

Anna-Carin Eliasson började springa vid fyllda 60.

Ställde mig på vågen i dag. Minus ett halvt kilo. På drygt en vecka. Det är inte så mycket att skryta med. Min metod – ät som vanligt och gå ner i vikt – lär inte får bantarproffsen att ställa sig i kö för mina råd!

Annons

En som lyckats betydligt bättre med sin metod är Anna-Carin i Härnösand. Vi känner varandra sedan tjugo år tillbaka har jag följt hennes blogg In the sixties och imponerats. Vid 60 fyllda, bestämde hon sig för att börja springa. På ett halvår gick hon ner åtta kilo utan att ändra sin kost genom att ta sina rundor på mellan 1,5 och 2 mil per vecka. Nu är hon i mål! ”Bye bye höftsmärtor. Bye bye dåligt flås. Hello allmänt välmående! Det trodde jag ärligt talat inte om mig själv…” skrev hon på Facebook för några dagar sedan.

Dag för mig att också börja fundera på det där med att springa… speciellt när jag läste om hennes tankar om hur det var i början. ” Såg i almanackan att jag sprang första intervallpasset den 6 maj. Minns att det tog emot enormt fast när jag nu ser tillbaka var det oerhört lätta pass. Trodde aldrig någonsin att jag skulle orka en hel mil men nu har jag sprungit det många gånger och överlevt.”

Går det att köpa nya löparskor nu? Det måste jag ha för att komma igång. Tills dess fortsätter jag med min hemsnickrade styrketräning.

LÄS OCKSÅ

(9)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas