Annons

Gott! Kan det vara nyttigt?


I 30 års tid har jag kämpat tappert. Men nu är det slut. För ett år sedan gav jag upp. Efter att ha tuggat mig igenom mig igenom sockerbomber, nyheter, lyxvarianter och budgetalternativ har jag börjat började göra egen müsli. Och den är god! Dessutom är det är både lättare och snabbare än jag trodde. Från början var jag noga – nu tar jag lite vad jag har i skåpen. Ibland blir det generöst ibland lite torftigare. Men det funkar – hela tiden. Till frukost, mellis, dessert och kvällsgodis.
– Det här är ju gott. Kan det verkligen vara nyttigt?

Annons

4-5 dl dinkelflingor
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
1 dl pumpakärnor
½ dl sesamfrön eller psylliumfrön
½-1 dl kokos
100 g hasselnötskärnor
100 g mandel
2 msk vatten
2 msk rapsolja
2 msk honung eller agavesirap
kanel efter smak

1. Blanda samman allt och bred ut på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
2. Sätt in i ungen i 150 grader i 10 minuter. Ta ut och blanda om. Sätt in i ytterligare 10-15 minuter.
3. Låt svalna, häll över i burk och blanda eventuellt i torkade bär som goji, blåbär eller tranbär.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons

  • Charlotte

    Åh, så gott det ser ut! 🙂

  • Måste provas. Tack ! Hoppas jag hittar agavesirap, vad det nu är. 🙂


Annons

Senaste från allas